Site menu:

Homeopathie

Homeopathie is een geneeskundige benadering die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert en activeert. Het principe van homeopathie is gebaseerd op de overtuiging dat een persoon kan worden genezen van een aandoening of ziekte door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel dat bij een gezond persoon dezelfde symptomen veroorzaakt als de betreffende aandoening of ziekte. Homeopathie is een holistische geneeswijze, waarbij de mens als geheel centraal staat. Wanneer het evenwicht tussen lichaam en geest verstoord is, kunnen er klachten ontstaan of kan iemand ziek worden. Het doel van homeopathie is niet alleen het onderdrukken van symptomen, maar het herstellen van dit evenwicht. Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en hebben geen schadelijke effecten op de lever en nieren. Ze belasten het milieu niet en worden niet op dieren getest. Hierdoor is homeopathie een duurzame en natuurlijke geneeswijze die zowel goed is voor mens, dier als milieu.

Homeopathische geneesmiddelen

Homeopathische geneesmiddelen kunnen gemaakt worden van plantaardig materiaal, mineralen of stoffen van dierlijke oorsprong. Alle middelen zijn getest op hun werkzaamheid bij mensen, niet bij dieren. In de meeste gevallen kunnen homeopathische geneesmiddelen samen met reguliere medicatie worden gebruikt. Afhankelijk van het behandelplan kan het gebruik van reguliere medicijnen worden verminderd of gestopt. Hierover kan alleen een arts uitspraak doen. Het is belangrijk om je behandelend arts en onze klassiek homeopaat op de hoogte te stellen van je zorgprogramma en medicijngebruik, zodat de behandelaar volledig geïnformeerd is.

Zelfzorgmiddelen

Zelfmedicatie in de homeopathie heeft betrekking op de behandeling van niet ernstige aandoeningen en klachten, zoals verkoudheid. Lees altijd de bijsluiter van zelfzorgmiddelen! Sommige middelen kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op je medicatie of andere behandelingen. Het is natuurlijk beter om een afspraak te maken met onze homeopaat in plaats van zelf te experimenteren.